Binnenkort F1-bolides met 1000 pk?

04 januari 2017 — Overschrijden F1-bolides binnenkort de magische grens van 1000 pk?


In de jaren ’80 hadden sommige turbomotoren al een dergelijk vermogen. Deze werden echter alleen voor de kwalificaties gebruikt, tijdens de races waren ze veel te onbetrouwbaar. Toch zal Ferrari nu proberen een motor met 1000 pk te bouwen.

Dat zegt toch ‘Gazetta dello Sport’. De Italiaanse sportkrant beweert dat Ferrari volop bezig is met de ontwikkeling van een dergelijke krachtbron. Daarmee zou de motor zowat honderd pk krachtiger zijn dan die van vorig seizoen.
Vooral de nieuw ontwikkelde cilinderkoppen en een betere samenwerking tussen verbrandingsmotor en hybridecomponenten zouden het vermogen de hoogte in stuwen.

Met veel paarden onder de motorkap ben je weinig als je wagen halverwege de race uitvalt. Ferrari zou dan ook de turbo onder handen willen nemen. Dat motoronderdeel was begin 2016 nog het zorgenkind van het Italiaanse raceteam. Ook de versnellingsbak zal kleiner zijn om de achterkant van de wagen wat slanker te maken.

Tot slot zal de nieuwe Ferrari, die voorlopig de codenaam 668 meekrijgt, er ook wat anders uitzien qua livery. Het witte accent zal immers verdwijnen. Een wijziging die is ingegeven door de resultaten van vorig jaar. De Italianen associëren het wit immers met de zegeloze seizoenen 1993 en 2016.

1000 pk en geen wit? Voorlopig blijven het nog allemaal geruchten want de F1-bolide van Ferrari zit momenteel nog in een ontwikkelingsfase. Op 24 februari wordt de wagen op het circuit van Fiorano voorgesteld.

Geschreven door Mika Tuyaerts


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië