Binnenkort F1-race in Londen?

22 juni 2012 — Deze zomer vinden de Olympische Spelen plaats in Londen maar misschien mag de Britse hoofdstad zich binnenkort ook opmaken voor een F1-race.

image

Het plan om in Londen een F1-race te organiseren lag reeds meermaals op tafel. Vooral Bernie Ecclestone is er al jarenlang een voorstander van. En als Bernie iets wil, dan krijgt hij het meestal ook ...

Denk maar even terug aan de plannen voor een F1-race in New York. Jarenlang waren er geruchten over een mogelijke F1-race in New York. Bernie Ecclestone verkondigde meermaals dat hij graag de F1-bolides op het scherm zou zien met in de achtergrond de skyline van Manhattan. En wat vindt er normaal gesproken volgend jaar voor de eerste keer plaats? Inderdaad, een F1-race met op de achtergrond de skyline van New York.

Is Londen de volgende grote stad waar er F1-bolides zullen rijden? De kans neemt alvast toe. Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio mag er binnenkort alvast een F1-demo geven en een bedrijf contacteerde Ecclestone om na te gaan of hij nog steeds interesse heeft in het organiseren van een F1-race in Londen.

Ecclestone zijn antwoord op de vraag of hij interesse heeft in de organisatie van een F1-race in Londen was: “Ja, uiteraard”.

De race zou in en rondom het Olympisch stadion moeten komen. De plannen bevinden zich echter nog in een erg vroeg stadium. Het zou in ieder geval best kunnen dat na de Olympische vlag binnenkort ook de vlag van de Formule 1 in het Olympisch stadion wappert. Al is het misschien net als in New York een kwestie van tijd en het geschikte moment te vinden.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België