logo
 

Binnenkort Kumho-banden in de Formule 1?

06 november 2013 — De Koreaanse bandenproducent Kumho zou in september banden met F1-specificaties hebben getest op het Circuit de Catalunya. image

Er waren in het verleden wel meermaals geruchten over een instap van Kumho Tyres in de Formule 1. De eerste keer dat het Koreaanse bedrijf aan de F1 werd gelinkt, was in 2004. Toen was het Kumho zelf die openlijk over de interesse voor de F1 sprak.

Ook dit keer is Kumho zelf de aanzet van de nieuwe geruchten. Tyrepress.com meldt dat de bandenproducent in september een driedaagse test afwerkte op het Circuit de Catalunya, waar jaarlijks de Grote Prijs van Spanje gehouden wordt.

Kumho zelf verduidelijkte dat de bedoeling van de test was om ‘de technologie voor toekomstige zaken in de Formule 1 te valideren en tests uit te voeren met de kennis die werd opgedaan in de autosport sinds de jaren negentig, met het oog op de Formule 1’.

Het is echter niet duidelijk of Kumho al dan niet de bedoeling heeft om de plaats van Pirelli in te nemen als enige bandenleverancier, dan wel of de twee fabrikanten naast elkaar zouden fungeren. Bridgestone en Michelin waren van 2001 tot en met 2006 de laatste twee bandenleveranciers die samen actief waren in de Formule 1.

Sinds 2011 wordt het rubber voor de teams voorzien door Pirelli, maar gedurende dit seizoen kreeg de Italiaanse producent bakken kritiek over zich heen, waardoor het nog steeds niet zeker is dat de FIA verder wil met Pirelli, gezien er nog steeds geen nieuwe overeenkomst werd getekend. Er is wel al een akkoord bereikt met de teams en Bernie Ecclestone.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België