logo
 

“Binnenkort nog maar vijf teams in de Formule 1”

24 december 2013 — Tony Fernandes waarschuwt dat de Formule 1 dringend haar kosten moet beperken omdat er anders nog maar een vijftal teams dreigen over te blijven.

image
De eigenaar van het Caterham F1 team benadrukte tegenover Reuters dat er dringend werk moet gemaakt worden van kostenbesparingen. Het voorbije seizoen bereikten ons meermaals berichten over F1-teams die in financiële problemen zouden verkeren. Tony Fernandes roept dan ook op om dringend actie te ondernemen.

“Ik denk niet dat we momenteel in een crisis zitten, ik weet het zeker”, zei Tony Fernandes tegenover Reuters. “We horen nu al verhalen van verschillende mensen die hun salaris niet hebben ontvangen en ook van leveranciers die langer op hun geld moeten wachten. Dit zijn zeker geen leuke tijden. Als we op deze manier doordoen dan zijn er binnenkort nog maar vijf teams.”

De voorbije weken was er al veel te doen rondom kostenbesparingen in de Formule 1 en het invoeren van een budgetplafond. Dit budgetplafond moet er komen vanaf 2015, al is het maar de vraag of dit plafond niet sneuvelt nog voor het definitief ingevoerd is. Enkele jaren geleden was er immers een voorstel om een uitgavenlimiet van 45 miljoen euro op te leggen. Dat voorstel haalde het echter op het allerlaatste moment toch niet.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België