logo
 

Binnenkort opnieuw een Nederlander in de F1?

01 september 2011 — België heeft sinds begin dit seizoen opnieuw een landgenoot in de Formule 1 maar voor Nederland zit dat er mogelijk ook opnieuw aan te komen.

Volgens diverse berichten in de media zou Guido Van der Garde mogelijk wel eens in 2012 in de Formule 1 kunnen rijden. Van der Garde kwam eerder al in de media toen hij bijna het racezitje voor 2011 bij Marussia Virgin voor de neus van Jerome D’Ambrosio wegkaapte.

Guido Van der Garde en zijn management zouden naar verluidt met drie F1-teams onderhandelen die interesse tonen. Daarbij zit ondermeer ook Marussia Virgin dus is het maar de vraag of onze landgenoot Jerome D’Ambrosio zich zorgen moet beginnen maken. Naast Virgin zouden ook Lotus Renault GP en Williams mogelijkheden zijn.

De link met Williams is enerzijds te leggen door McGregor dat sponsor is van het team. De link met Lotus Renault GP is dan weer te verklaren door Marcel Boekhoorn. Boekhoorn is de toekomstige schoonvader van Guido Van der Garde. Boekhoorn zou onlangs benaderd zijn geweest om een belang over te nemen in de renstal Lotus Renault GP. Het is echter maar de vraag of dergelijke denkpiste uiteindelijk haalbaar is.

Bij Lotus Renault GP rijden momenteel Vitaly Petrov en Bruno Senna. Uiteraard is men bij het team nog in het ongewisse over het al dan niet terugkeren van Robert Kubica. Feit blijft wel dat de meeste teams nog steeds geld nodig hebben en dan zou een paydriver zoals Guido Van der Garde erg welkom zijn.

Voor Van der Garde zou het wel het seizoen van de laatste kans zijn om een doorbraak naar de Formule 1 te forceren. Dat geeft de Nederlander ook zelf aan: “Er is geen plan B. Als het nu niet lukt, is het klaar,” valt te lezen op de website van De Telegraaf.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië