Binnenkort slechts 5 races in Europa ?

30 november 2011 — Volgens Bernie Ecclestone is de kans erg groot dat we binnenkort nog maar vijf races in Europa zullen hebben.

image

Dat de Formule 1 en vooral Bernie Ecclestone steeds maar nieuwe landen opzoekt is al jarenlang duidelijk. In die landen valt immers het geld te rapen.

Binnenkort rijden we opnieuw in de Verenigde Staten (hopelijk toch), maar ook Rusland staat ondermeer op het programma. Er zijn echter nog heel wat landen die staan te trappelen om een F1-race te mogen organiseren. Ondermeer Mexico, het thuisland van F1-rijder Sergio Perez.

Bernie Ecclestone ziet de evolutie maar al te graag. Vooral omwille van het financiële aspect maar ook omwille van de globalisering van de sport. Het wereldkampioenschap van de Formule 1, zoals het noemt, moet uiteraard over gans de wereld verreden worden. Daarbij verliest de bakermat van de Formule 1, het Europees vasteland, steeds meer van haar pluimen want steeds minder races worden er verreden. In de nabij toekomst zullen het er zelfs nog maar een vijftal zijn.

“Ik denk dat we binnen een paar jaar nog maar een vijftal races in Europa zullen hebben,” zei Ecclestone tegenover de Spaanse krant Marca. “Ik denk dat het gedaan is voor Europa. Europa is een goede plaats voor het toerisme. Europa is iets uit het verleden.”

Naar welke landen trekt de Formule 1 dan in de nabije toekomst ?

“We hebben een contract met Rusland. Misschien Zuid-Afrika en Mexico,” antwoordde Bernie Ecclestone.

Voor Spa-Francorchamps is die evolutie alvast geen goed nieuws want de race zal opnieuw moeten vechten voor haar plaats op de F1-kalender. Waarschijnlijk opteert men echter voor een wisselwerking met Frankrijk. Afwisselend zou er dan een GP van Frankrijk en een GP van België kunnen plaatsvinden.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België