Binnenkort teamorders bij Red Bull?

03 mei 2018 — Het ziet er naar uit dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog maar een fractie verwijderd zijn van eventuele teamorders binnen het Red Bull Racing team.


De GP van Azerbeidzjan eindigde in een drama voor Red Bull Racing, Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Nadat de twee teamgenoten op diverse momenten in de race rondenlang met elkaar hadden gestreden was er plots een aanrijding op het rechte stuk. Beide wagens uit de race, nul punten en vroegtijdig beginnen inpakken, dat was de eindconclusie voor Red Bull Racing.

Uiteraard wil men bij Red Bull absoluut een herhaling van het incident vermijden. Daarom overweegt men bij het team om teamorders te hanteren om een herhaling van de crash tussen Verstappen en Ricciardo te vermijden.

“Bij de volgende aanrijding zullen we teamorders hanteren, ook al zijn we eigenlijk tegen het gebruik van teamorders,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover het Duitse ‘Bild’.

Max Verstappen raakte dit seizoen al het vaakst betrokken bij aanrijdingen en incidenten maar volgens Marko is de harde rijstijl van Verstappen net één van de sterke punten van de Nederlander en één van de redenen waarom Red Bull voor hem koos.

“We kozen Max voor zijn snelheid en zijn agressiviteit. Dan moet je er mee leven dat de vonken er af en toe van vliegen,” aldus Marko.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België