logo
 

Binotto: “Ferrari koos bij SF90 voor een extreem ontwerp”

15 februari 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft de Scuderia bij het ontwerp van haar nieuwe wagen voor een 'extreem' ontwerp gekozen. Ferrari hoopt met de SF90 dit jaar voor het eerst sinds 2008 opnieuw kampioen te worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Team work! #essereFerrari #SF90 #ScuderiaFerrari

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“In 2018 behaalden we erg goede resultaten en deze wagen is een ontwikkeling van de wagen van vorig jaar,” aldus Binotto tijdens de presentatie van de Ferrari SF90.

“Het is geen revolutie. We hebben gewoonweg geprobeerd om te pushen en nog beter te doen dan vorig jaar, we probeerden zo extreem mogelijk te gaan.”

Veel aandacht ging naar de mat rode kleur van de nieuwe wagen maar het is onder hetzelfde mat rode bodywork dat veel van de extreme ontwikkelingen verscholen zitten.

“Er zijn enkele logische wijzigingen, zoals de voorvleugel die omwille van het technisch reglement anders is,” verklaart Binotto de verschillen met vorig jaar.

“Wanneer je naar het bodywork achteraan de wagen kijkt dan zie je dat het zeer, zeer smal is. Dat is te danken aan al het werk, waaronder ook de zaken die onder de motorkap zitten en niet zomaar te zien zijn. De positie van de power unit en alles wat daarmee te maken heeft bijvoorbeeld.”

“Er is enorm hard gewerkt en de vormgeving van de wagen is het resultaat van al die harde inspanningen,” besloot de teambaas van Ferrari.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België