Binotto: “Ferrari moet haar rijders ondanks fouten aanmoedigen”

08 april 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet Ferrari niet te lang stilstaan bij de fouten die haar rijders maken. Het tegenovergestelde moet gebeuren, ze moeten gemotiveerd worden om er voluit voor te gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Luck not on our side today, finishing not where we wanted to be. But you guys have been great. ❤️ #Seb5 #Charles16 #SF90 #essereFerrari #BahrainGP

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nadat Sebastian Vettel tijdens een gevecht met Lewis Hamilton spinde kreeg de Duitser bakken kritiek over zich heen. Volgens teambaas Mattia Binotto is dat echter niet terecht. Hij neemt Vettel in bescherming en vindt dat zo’n dingen kunnen gebeuren, hoe spijtig dat ook is.

“Het was een fout maar ik denk dat we niet te veel over fouten moeten discussiëren,” aldus Binotto. “We bevinden ons steeds in een gevecht, in een strijd, dat is wat we doen en het zal nooit eenvoudig zijn.”

“Uiteindelijk is het iets dat altijd kan gebeuren.”

Binotto vindt dat Ferrari haar rijders moet motiveren en dat ze de limiet moeten blijven opzoeken.

“Ik vind dat we onze rijders moeten aanmoedigen, het is immers alleen door op de limiet te rijden dat ze de beste resultaten kunnen behalen en dat is wat Seb probeert te doen,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België