logo
 

Binotto: “Ferrari werkt al aan nieuwe concepten voor SF90”

22 mei 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is Ferrari volop bezig met het uittesten van nieuwe concepten voor haar wagen. Ferrari hoopt daarmee alsnog haar wagen competitief genoeg te maken om met Mercedes de strijd aan te kunnen gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“De F1-test van vorige week in Barcelona, en de analyse daarvan vervolgens in Maranello, hebben nogmaals bevestigd hoe anders de banden van dit jaar zijn in vergelijking met de banden van 2018. De banden vereisen een andere mechanische en aerodynamische afstelling om goed te functioneren,” aldus Mattia Binotto.

Nadat Ferrari tijdens de eerste vijf races van het seizoen het onderspit moest delven voor Mercedes en helemaal niet competitief genoeg was probeert de renstal om alsnog de kloof met Mercedes te dichten. Daarvoor is het al compleet nieuwe concepten voor de SF90 aan het evalueren.

“We zijn in Maranello reeds nieuwe concepten aan het evalueren, net zoals dat we nieuwe updates meebrengen naar Monaco,” aldus Binotto.

Monaco is altijd een buitenbeentje op de F1-kalender maar voor Ferrari is de race in Monaco dit jaar extra speciaal.

“Deze grand prix viert haar 90ste verjaardag, net als de Scuderia, wat het weekend nog specialer maakt,” aldus de teambaas van Ferrari. “Het is een compleet ander soort race, waarbij de karakteristieken van het circuit de onderlinge krachtsverhoudingen flink door elkaar kunnen schudden.”

“Zoals gewoonlijk zal de kwalificatie enorm belangrijk zijn aangezien het zo goed als onmogelijk om in te halen is.”

“Uiteraard is Monaco ook de thuisrace van Charles en we weten hoeveel dit raceweekend voor hem betekent. Uiteraard is het ook voor ons een enorm belangrijk weekend,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België