Binotto: “Ferrari zal in Canada geen ‘magische’ oplossing hebben”

30 mei 2019 — Nadat Ferrari ook in Monaco haar meerdere moest erkennen in Mercedes dient zich binnen een week met de GP van Canada een compleet andere race aan. Toch denkt Ferari-teambaas Mattia Binotto niet dat zijn renstal daar opeens een 'magische' oplossing voor haar problemen zal hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Naarmate er telkens een race voorbij gaat lijken de kansen van Ferrari op het uitdagen van Mercedes, laat staan het veroveren van de wereldtitel, steeds verder te verkleinen. Toch is de teambaas van Ferrari ervan overtuigd dat de GP van Canada niet de laatste kans van Ferrari is om het tij te doen keren.

“Ik denk niet dat Canada de laatste race van het seizoen is,” aldus de Zwitser. “We moeten ons zeker en vast race per race verbeteren. We hebben enkele programma’s opgestart in Maranello die de problemen die we de voorbije races hadden moeten aanpakken.”

Toch is het maar de vraag of we op het Circuit Gilles Villeneuve een ander Ferrari zullen zien.

“Ik denk niet dat er in Canada een magische oplossing zal zijn. De wagen waarover we daar beschikken is dezelfde wagen als waarmee we nu ook rijden,” aldus Binotto.

“Het is echter een ander circuit met een andere afstelling en andere bandencompounds.”

“We kunnen alleen maar proberen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden in de simulator en met het voorbereiden van de afstelling van de wagen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België