Binotto: “Ferrari zal niet op al de circuits de strijd kunnen aangaan”

09 juli 2019 — In Oostenrijk was Ferrari plots een stuk competitiever dan tijdens de GP van Frankrijk. Op zich een goed tekenen maar dat betekent volgens teambaas Mattia Binotto nog niet dat Ferrari op al de circuits de strijd zal kunnen aangaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik denk dat de karakteristieken van het circuit de belangrijkste factor waren,” blikt Mattia Binotto terug op het feit dat Ferrari in Oostenrijk stukken competitiever was dan daarvoor.

“We wisten dat het op het circuit van Paul Ricard een veel moeilijker weekend zou worden, we wisten ook dat we het in Oostenrijk beter zouden doen en meer kans zouden maken.”

Volgens Binotto valt de verbeterde competitiviteit van Ferrari echter niet alleen toe te schrijven aan de karakteristieken van de Red Bull Ring.

“We zijn echter ook onze wagen aan het verbeteren en ik denk dan ook dat het een combinatie van twee factoren is. Na Paul Ricard zegden we dat onze wagen in vergelijking met Barcelona verbeterd was.”

“In Oostenrijk hadden we nieuwe upgrades op de wagen die ons allemaal in de juiste richting brachten en de rijders meer vertrouwen gaven. Het zijn allemaal kleine dingen.”

Ondanks het feit dat de F1-bolide van Ferrari nu een stuk competitiever is geworden zal de competitiviteit van Ferrari volgens Binotto echter nog steeds sterk afhangen van het circuit waarop gereden wordt.

“Zullen we in staat zijn om op al de circuits de strijd aan te gaan? Nee, dat denk ik nog niet. Er zullen circuits zijn waarop we meer problemen hebben.”

“We zullen echter steeds meer nieuwe ontwikkelingen naar de wagen en de circuits brengen en we zullen het race per race bekijken,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België