Binotto: “Geen teamorders bij Ferrari, toch niet in het begin van 2021”

20 december 2020 — Ferrari beschikt volgend jaar over een nieuw rijdersduo en dan bestaat eens te meer het risico dat beide rijders met elkaar in aanvaring komen. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zullen er in het begin van het seizoen 2021 echter geen teamorders gehanteerd worden om zoiets te voorkomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Met Carlos Sainz die van McLaren overkomt en Sebastian Vettel vervangt beschikt Ferrari met Charles Leclerc en Carlos Sainz over het jongste rijdersduo in meer dan vijftig jaar. Twee jonge wolven die hongerig zijn naar succes.

“Het is het jongste rijdersduo van Scuderia Ferrari sinds 1968,” vertelde Ferrari-teambaas Mattia Binotto vanuit Maranello tijdens een videoconferentie met de media.

“We hebben twee zeer jonge rijders die ook zeer getalenteerd zijn, maar ze hebben ook al wel wat ervaring.”

Twee jonge rijders kan tot problemen leiden maar volgens Binotto zullen Leclerc en Sainz allebei vrij hun kans mogen wagen. Van teamorders zal geen sprake zijn, althans niet tijdens het begin van het seizoen.

“Er staat nergens in het contract van Charles dat hij de leider is. De twee zullen vrij zijn om te strijden,” aldus Binotto.

“Het is uiteraard belangrijk dat ze zichzelf en het team geen schade aanrichten. Maar ik ga er vanuit dat ze dezelfde kansen krijgen, toch zeker bij de start van het seizoen.”

Binotto benadrukte vervolgens nogmaals dat het teambelang bij Ferrari primeert. Dat is begrijpelijk want Ferrari zal ieder wk-punt goed kunnen gebruiken, zeker nadat het dit jaar slechts zesde werd in het constructeurskampioenschap.

“De belangrijkste prioriteit is dat het team zoveel mogelijk punten verzamelt en dan kan het voorvallen dat ze allebei tijdens bepaalde races beslissingen moeten aanvaarden die in het belang van het team zijn. Maar door het teambelang na te streven, helpen ze ook zichzelf.”

“Later in het seizoen, wanner de ene rijder een duidelijk voordeel heeft op de andere, dan wordt het een open discussie tussen beide rijders.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België