Binotto: “Nog een seizoen zoals 2020 is onaanvaardbaar voor Ferrari”

25 december 2020 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto is duidelijk: een seizoen als dat van 2020 is onaanvaardbaar. De Italiaan is er ook van overtuigd dat de legendarische Italiaanse renstal weer competitief wordt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Met een zesde plaats in het constructeurskampioenschap, zonder een overwinning te scoren, behaalde Ferrari zijn slechtste resultaat in de F1 van de laatste veertig jaar. Dat is niets om vrolijk van te worden en dat beseft ook teambaas Mattia Binotto, die op een persconferentie ook de doelen voor 2021 bekend maakte en dat is de derde plaats in het wereldkampioenschap.

“Nog een seizoen zoals in 2020 is onaanvaardbaar,” aldus Binotto. “2022 wordt belangrijker dan 2021 want dan beginnen we met een nieuwe bolide aan een nieuw tijdperk, dan moeten we meteen vooraan meedoen.”

“Als je in 2022 meteen met een achterstand aan het seizoen begint wordt het in 2023 nog moeilijker om het gat te dichten. De ontwikkeling van de auto voor 2022 heeft voor ons ook prioriteit. Ik ga er vanuit dat we de auto van 2021 enkel maar intensief verder ontwikkelen als we echt in de problemen zitten. Of als er een aspect van de 2021-auto is dat we zouden kunnen gebruiken in 2022.”

“We aanvaarden de zesde plaats in het wereldkampioenschap met nederigheid. Het is duidelijk dat we niet beter gaan worden enkel en alleen omdat we Ferrari zijn. We zullen na verloop van tijd competitiever worden, omdat iedereen zich meer zal inzetten.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België