Blijft Red Bull dan toch niet in de F1?

25 november 2015 — Er bestaat blijkbaar nog steeds een kans dat Red Bull volgend seizoen niet op de startgrid van de Formule 1 staat.


Red Bull-teambaas Christian Horner zei zo’n twee weken geleden dat Red Bull en Toro Rosso volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 zullen staan. Daarmee leek een einde te zijn gekomen aan de maandenlange onzekere situatie betreffende de F1-toekomst van Red Bull.

De fabrikant van energiedrankjes dreigde er de voorbije maanden meermaals mee de Formule 1 vaarwel te zeggen. Gezien de uitspraken van Horner werd er door iedereen vanuit gegaan dat Red Bull en Toro Rosso volgend jaar zeker deelnemen aan de Formule 1, ook al beschikken beide teams nog steeds niet over een motorleverancier. Het ziet er echter naar uit dat Christian Horner voor zijn beurt heeft gesproken en er nog niets zeker is.

Tijdens een interview met Speedweek, dat eigendom is van Red Bull, liet Red Bull-baas Dietrich Mateschitz immers uitschijnen dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Wanneer Speedweek aan Mateschitz immers vraagt of beide teams van Red Bull in 2016 in de F1 te zien zullen zijn antwoordt de Red Bull-baas als volgt:

“Op die vraag kan ik geen definitief antwoord geven,” aldus Mateschitz. “We weten echter nog niet of we voor volgend seizoen een motor hebben en wat er nog allemaal gepland wordt. Maar op een bepaald moment wordt het ook ons teveel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België