‘Bloedige’ machtsstrijd binnen McLaren: Ron Dennis op weg naar de exit?

12 november 2016 — Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Ron Dennis zijn dagen bij McLaren geteld zijn.


Ruim 35 jaar speelde Ron Dennis een erg belangrijke rol binnen McLaren, aanvankelijk als teambaas en vervolgens als CEO maar daaraan lijkt nu een einde te komen. De meerderheid van de aandeelhouders zou Ron Dennis immers aan de kant willen schuiven, onder meer omwille van de tegenvallende resultaten.

De 69-jarige Ron Dennis, die zelf 25 procent van de aandelen bezit, ligt al geruime tijd overhoop met Bahrain Mumtalakat Holding Company en Mansour Ojjeh, twee andere aandeelhouders van McLaren.  Volgens Sky Sports zou een consortium van Chinese investeerders maar liefst 1,65 miljard op tafel willen leggen voor de McLaren Technology Group. Op die manier probeerde McLaren-CEO Ron Dennis om meer aandelen in bezit te krijgen en zijn eigen hachje te redden.

Dat lokte bij Bahrain Mumtalakat Holding Company en Mansour Ojjeh uiteraard zeer negatieve reacties uit. In die mate zelfs dat ze Ron Dennis met onmiddellijke ingang op non-actief wensen te zetten. Om te vermijden dat hij aan de kant wordt geschoven zou Ron Dennis donderdag naar de Hoge Raad in Londen gegaan zijn maar die konden niets voor hem doen.

Voorlopig zou Ron Dennis wel aanblijven als CEO van McLaren maar het is maar de vraag hoeveel macht hij kan uitoefenen. Sommige insiders beschrijven de strijd in de raad van bestuur als een “bloedbad”. Grote vraag is nu of Ron Dennis midden januari zal moeten opstoppen, of daarvoor. Sowieso ziet het er naar uit dat hij alvast aan zijn laatste dagen bij McLaren bezig is.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België