BMW ontkent terugkeer naar de Formule 1

21 mei 2013 — Sinds Honda aankondigde dat het in 2015 terugkeert naar de Formule 1 gonst het van de geruchten over een mogelijke terugkeer van de Duitse autoconstructeur BMW.

image
Het begon allemaal met een uitspraak van Bernie Ecclestone, die liet weten dat hij verwacht dat BMW net als Honda zal terugkeren naar de Formule 1.

“Ik zou verrast zijn indien we BMW niet zien terugkeren naar de Formule 1,” zei Bernie Ecclestone tegenover City A.M. “Ik denk dat ze kunnen terugkeren. Het is zinvol voor hen om terug te keren.”

Uiteraard waren er meteen sterke geruchten dat BMW op korte termijn zou terugkeren naar de Formule 1, maar de Duitse autoconstructeur reageerde meteen door te zeggen dat er geen plannen voor een terugkeer naar de sport zijn.

“Ik weet niet met wie Bernie gesproken heeft,” zei Jens Marquardt tegenover Autosport. “We zijn volop bezig met ons huidig programma, de DTM. Zowel in de GT sports cars op de Nordschleife alsook de ALMS zetten we uitstekende resultaten neer.”

“We hebben dan ook totaal geen intentie om naar andere racecategorieën te kijken. We hebben een weloverwogen beslissing genomen om ons terug te trekken uit de Formule 1. We hebben ons gericht op die zaken waarmee onze klanten BMW identificeren. Er is geen enkele reden waarom we dit concept zouden wijzigen. Alles loopt uitstekend,” besluit Marquardt.

BMW nam destijds een belang in het Sauber F1 team en vormde het om tot het BMW Sauber F1 Team, maar de Duitse autoconstructeur trok zich eind 2009 terug uit de sport.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België