Bob Fernley leidt Indy 500-project van McLaren

16 november 2018 — Enkele maanden na zijn vertrek als adjunct-teambaas bij Force India keert Bob Fernley terug naar de autosport. Hij zal het Indy 500-project leiden van McLaren dat Fernando Alonso aan de felbegeerde ‘Triple Crown’ moet helpen.


Bob Fernley is al gepokt en gemazeld gedurende zijn veertigjarige carrière in de autosport. Hij was onder andere aan de slag in de Verenigde Staten, de IndyCar en sinds 2008 was hij tweede in bevel bij Force India.

In augustus besloot hij niet mee te gaan in het verhaal van de nieuwe eigenaar van Force India, Lawrence Stroll. Het heeft echter niet lang geduurd eer hij een nieuwe uitdaging gevonden heeft in de vorm van het Indy 500-project van McLaren.

Volgens McLaren staat het Indy-programma helemaal los van hun Formule 1-activiteiten. Ze hebben Fernley aangetrokken om een team op te bouwen en te leiden dat zich enkel moet concentreren op de legendarische Indy 500 en tegelijkertijd de mogelijkheid kan onderzoeken van een langer verblijf in de IndyCar in de toekomst.

McLaren Racing-CEO Zak Brown blaast de loftrompet over Bob Fernley en prijst hem vooral omwille van zijn ervaring en leiderscapaciteiten, die cruciaal zullen zijn in het nieuwe project.

“Hij is specifiek gespecialiseerd in het samenstellen van efficiënte teams en het maximale te halen uit de middelen die hij ter beschikking heeft,” aldus Brown. “De Indy 500 is geen makkelijke race en Bob zal een sleutelrol spelen, ik ben enorm blij dat we hem aan boord hebben.”

Fernley zelf is klaar voor de uitdaging en laat weten dat hij trots is om het project en het team van McLaren te mogen leiden.

“De Indy 500 is een enorme uitdaging en de tegenstanders zullen moeilijk te verslaan zijn. we moeten goed voorbereid zijn tegen de maand mei en dat werk begint nu.”

McLaren heeft de Indy 500 al drie keer gewonnen maar het doel voor 2019 is om Fernando Alonso de felbegeerde ‘Triple Crown’ te bezorgen. De Indy 500 is het enige ontbrekende puzzelstuk in de queeste van de Spanjaard. 

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België