Bocht op het circuit van Snetterton vernoemd naar Justin Wilson

26 juli 2016 — Op het circuit van Snetterton zal vanaf vandaag de Montreàl-hairpin de Wilson-hairpin worden genoemd. De bocht wordt dus vernoemd naar de overleden F1-piloot Justin Wilson.


De eigenaar van het Britse circuit is Jonathan Palmer, de vader van Jolyon Palmer en tevens een oud-Formule 1-piloot. Palmer heeft een belangrijke rol gespeeld in de carrière van Wilson. Zo heeft hij onder andere een fonds opgericht om de lange Wilson in de F1 te krijgen.

“De steun die hij gekregen heeft in zijn loopbaan, heeft hij verdiend. Het was dan ook zeer mooi om te zien hoe hij, zowel in de F1 als in de IndyCar, het beste eruit haalde en tot op de limiet ging,” liet de eigenaar van verschillende Britse circuits weten.

“Hij was een geweldige rijder, maar ook een geweldig mens. Hij verdiende respect en werd bewonderd. Wilson heeft een herinnering achtergelaten die we zullen koesteren en vereeuwigen,” klonk het bij Palmer.

Meerdere bochten op het circuit van Snetterton zijn naar rijders vernoemd. Zo heb je de Palmer-bocht en het rechte stuk vernoemd naar Ayrton Senna. Ook Hamilton, sir Frank Williams en Martin Brundle hebben hun eigen bocht.

Wilson overleed op 24 augustus 2015 nadat hij een dag eerder op het circuit van Ponoco tijdens een IndyCar-race verwondingen opliep door de nosecone van een andere piloot. Aanstaande zondag zou hij 38 jaar oud zijn geworden.

Geschreven door Anouck Jaspers

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België