Boetes in Monza

11 september 2011 — Wie dacht dat de boetes in België hoog waren, zal zijn mening moeten herzien. We mogen allemaal blij zijn dat onze flitspalen niet beheerd worden door de FIA.

image

Vraag dat maar aan Bruno Senna. De Braziliaan kreeg op zaterdag een boete voor te snel rijden in de pitstraat. Bedrag van de boete? Maar liefst € 3200! En dat is nog niet alles. Een half uur later wordt de laagvlieger opnieuw geflitst in de pitsraat tegen 81.7 km/u waar je 60 km/u mag.

Ditmaal besloot de FIA echter om het bedrag te verdubbelen omdat Senna al eens op de vingers getikt was. Nu mocht Senna de som van € 12.000 ophoesten. Dat is ongeveer € 550 per overschreden kilometer. Dan komen wij er hier nog goed vanaf met onze € 50 voor de eerste overschrijding 10 km/u, peanuts.

Senna was ook niet de enige die de kas bij de FIA mocht spijzen. Ook Schumacher werd betrapt op hardrijden maar moest ‘slechts’ € 400 betalen. En tenslotte mag het Williams team ook nog € 5000 op het gekende rekeningnummer storten omdat ze Barrichello op banden lieten rondrijden die hem niet waren toegewezen.

Senna heeft vier nieuwe sponsors aangebracht bij Renault, hem zullen ze wel vergeven. Williams daarentegen, die mogen het gaan uitleggen aan de aandeelhouders.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België