Bottas: “Als ik zou denken dat Hamilton sneller is dan kan ik beter thuis blijven”

23 februari 2017 — In de rand van de presentatie van de nieuwe Mercedes W08 maakte Valtteri Bottas een gevatte opmerking. Zo vindt Bottas dat hij maar beter thuis zou blijven indien hij er vanuit zou gaan dat Hamilton sowieso sneller is dan hijzelf.


Bottas vervangt Nico Rosberg die amper vijf dagen na het veroveren van de wereldtitel zijn afscheid van de F1 aankondigde. Grote vraag is echter of Bottas voldoende van zich zal kunnen afbijten en daadwerkelijk Hamilton zal kunnen uitdagen.

Valtteri Bottas windt er echter geen doekjes om. De Fin wil Hamilton verslaan en is er ook van overtuigd dat hij dat kan.

“Het heeft geen zin om hier dingen te zeggen, we zullen zien hoe het op de baan verloopt wanneer de stopwatch gehanteerd wordt. Die gaat niet liegen en we zullen erg snel zien hoe alles verloopt,” aldus Bottas. “Indien ik Lewis niet zou benaderen en niet sneller zou kunnen gaan dan hem dan zou ik gewoon thuis blijven. Ik heb vertrouwen in mijn vaardigheden en ik geloof echt dat het mogelijk is. Ik moet echter stap voor stap alles doen en dat van dag tot dag. We zullen het race per race bekijken en zullen dan snel zien hoe het verloopt.”

Wanneer Bottas gevraagd wordt naar zijn relatie met Hamilton en hoe die geëvolueerd is antwoordt hij als volgt:

“We hebben de kans nog niet gehad om elkaar goed te leren kennen. We hebben een filmdag gehad en even gepraat. Tot dusver ging dat goed. Het ziet er naar uit dat hij enorm hard uitkijkt naar het seizoen, net als ik. Net als mij is hij ook erg opgewonden over de nieuwe wagen enz. Over het algemeen zit het dus goed,” besluit Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België