logo
 

Bottas behaalt tweede polepositie in Oostenrijk: “Wagen is geweldig”

08 juli 2017 — Valtteri Bottas heeft in zijn Mercedes voor de tweede keer in z'n carrière de snelste tijd gereden tijdens de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk was de Fin net sneller dan Sebastian Vettel in de Ferrari.


De eerste poging van Valtteri Bottas was voldoende voor de Fin om voor de tweede keer dit seizoen de polepositie te veroveren. Gele vlaggen zorgden ervoor dat de tweede poging van vele rijders werd gestaakt. Bottas voelde zich steeds beter in de wagen.

“We kregen de wagen erg goed en stabiel voor de kwalificatie”, zei Bottas achteraf. “Ik kreeg steeds meer vertrouwen, wat door de snelle bochten zeker nodig is op dit circuit.”

“We veranderden niks aan de balans van de wagen, waardoor de ronden steeds beter werden. We hebben goed werk geleverd als team om de wagen te verbeteren. Het voelde goed vandaag.”

Bottas voegde er nog aan toe een spannende strijd te verwachten met Sebastian Vettel, die op 42 duizendsten strandde. Hij verwacht ook dat zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, van zijn gridstraf kan herstellen. “Het zou een interessant en goed gevecht moeten worden”, vertelde Bottas. “Het doel is natuurlijk om te winnen. Ik kan niet wachten.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België