logo
 

Bottas boos op Hamilton: “Wat hij deed was niet volgens de afspraken”

22 september 2019 — Valtteri Bottas was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Singapore boos op Hamilton omdat die zijn ultieme poging in Q3 verknoeide door zich niet aan de afspraken te houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het is wat de laatste tijd met de kwalificaties. Rijders die elkaar ervan betichten elkaar opzettelijk op te houden, teamgenoten die boos zijn op elkaar, in Singapore was het alvast opnieuw prijs.

Valtteri Bottas was immers niet blij omdat Hamilton zich niet aan de afspraken zou gehouden hebben.

“Tijdens de eerste run waren er heel wat wagens op de baan en heel het weekend hadden we al een goede outlap nodig om de banden op de juiste temperatuur te krijgen,” zei Bottas na afloop.

“We slaagden daar alleen tijdens Q1 in, Q2 was nog redelijk oké. Nadien werden we echter gehinderd door andere wagens op de baan en werd het wat rommelig.”

Tijdens zijn ultieme poging om een snel rondje neer te zetten in Q3 werd Bottas door zowel een Red Bull alsook teamgenoot Hamilton gehinderd in zijn voorbereidende outlap.

“Mijn laatste run in Q3 verliep niet zoals gepland. Ik vertraagde omdat er een Red Bull voor mij reed en ik probeerde zo om wat vrije ruimte te krijgen.”

“Ik denk dat Lewis niet wist dat er een wagen voor mij reed. Hij dacht misschien dat ik voor mijn plezier aan het vertragen was maar dat was zeker niet het geval. Hij haalde me vervolgens in waardoor ik nog meer moest vertragen.”

Na afloop van de kwalificatie bespraken Hamilton en Bottas het voorval.

“We hebben het intern besproken om er voor te zorgen dat zoiets niet meer gebeurt. Het verliep immers echt niet zoals gepland,” besloot Bottas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België