Bottas: “De berekeningen van Mercedes waren fout”

08 juli 2018 — Valtteri Bottas moest in het slot van de race nog enkele posities afstaan. Volgens de Fin ging Mercedes in de fout bij het berekenen van hoe lang zijn banden nog mee zouden gaan.


Tijdens het slot van de race kregen we nog twee safety car-fases waarbij Bottas telkens bij de herstart aan de leiding van de race kon blijven. Tijdens de slotronden zat de fin echter door zijn banden waardoor hij uiteindelijk van de eerste naar de vierde plaats terugviel.

“Nadien is het makkelijk om te zeggen dat we hadden moeten pitten om op zijn minst onze positie te behouden. We namen het risico om eerste te zijn maar we eindigden als vierde. De race duurde vijf ronden te lang,” aldus Bottas. “Er was zeker en vast een mogelijkheid om naar het einde van de race te rijden.”

“Tijdens de oefensessies deed ik geen lange runs met de medium band maar volgens onze berekeningen zou het oké moeten geweest zijn. Dat was het uiteindelijk niet.”

“Ik probeerde al het mogelijke om voorop te blijven. Ik probeerde te pushen en kwalificatierondjes te rijden om voorop te blijven. De bandenslijtage verliep sneller en ik deed mijn uiterste best maar dat volstond niet,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België