Bottas: “De motor werd te warm, we konden nooit echt racen”

01 juli 2019 — Volgens Valtteri Bottas kende Mercedes tijdens de GP van Oostenrijk motorproblemen. De motor werd te warm waardoor hij nooit echt de strijd kon aangaan.


Na afloop van de GP van Oostenrijk liet Bottas verstaan dat Mercedes problemen had doordat de motor oververhit geraakte. Daardoor beschikte hij niet zoals gebruikelijk over alle instellingen van de motor. De Mercedes-motor kon volgens Bottas niet op vol vermogen rijden.

“We moesten een groot deel van de tijd inhouden en konden geen van de betere modi van de motor tijdens de race gebruiken,” aldus Bottas. “Doordat de motor te warm werd reden we constant in een veilige modus. het voelde aan alsof we vandaag niet echt konden racen.”

“Het was dan ook leuk om een goede positie op de baan te hebben en niemand voor mij te hebben. Gezien de omstandigheden slaagde ik er toch in om op het podium te eindigen en enkele punten te naderen op Lewis.”

“De problemen die we hadden waren groter dan verwacht. We wisten dat het moeilijk zou worden en dat we af en toe zouden moeten inhouden maar we hadden niet verwacht dat we het zo intens zouden moeten doen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België