Bottas: “De pech die ik dit seizoen ken lijkt wel een slechte grap”

02 juli 2018 — Valtteri Bottas veroverde op zaterdag de polepositie en was hongerig naar een overwinning. De Fin bleef echter op zijn honger zitten en kreeg tijdens de race zelfs een 'zure oprisping'. De Fin moest door technische problemen immers opgeven.


“De pech die ik ken voelt echt aan als een slechte grap,” zei Bottas na zijn opgave. “Mij start was niet ideaal. Ik kende wat wielspin en er was minder grip dan verwacht. Ik verloor dan ook enkele plaatsen.”

“In de derde bocht kon ik twee plaatsen terugwinnen en bevond ik me opnieuw op de tweede plaats. Nadien voelde de wagen sterk aan en we waren goed bezig. Plots verloor ik echter hydraulische druk. Er was niet dat ik kon doen om een opgave te voorkomen.”

Niet alleen Bottas moest opgeven, ook teamgenoot Lewis Hamilton zag door technische problemen de finish niet. Hamilton kreeg af te rekenen met een probleem met de brandstofdruk. Bottas hoopt alvast dat mercedes de problemen opgelost krijgt tegen de GP van Groot-Brittannië die al binnen minder dan een week plaatsvindt.

“We moeten grondig de problemen van vandaag onderzoeken maar ik ben er van overtuigd dat we zullen terugvechten,” aldus Bottas. “Ik denk dat het vandaag gewoon niet mocht zijn, maar er komt een dag dat het wel het geval is.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België