Bottas: “De wind heeft de strijd om de pole bepaald”

22 juni 2019 — Volgens Valtteri Bottas heeft de wind, en dan vooral het veranderen van de windrichting, de uitslag van de kwalificatie mee bepaald.


Valtteri Bottas was tijdens de oefensessies alsook Q1 en Q2 zeer competitief. Uiteindelijk moest de Fin in Q3 alsnog zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ik denk dat Lewis er uiteindelijk in slaagde om betere rondjes te rijden en hij verdient het om op de pole te staan,” zei Bottas na afloop van de kwalificatie.

“Wat mezelf betreft had ik het gevoel dat mijn eerste rondje in Q3 oké was, maar de windrichting veranderde tijdens de kwalificatie.”

En vooral met die wind had Bottas dus al heel het raceweekend problemen. Tijdens de kwalificatie veranderde de windrichting op het rechte stuk, wat dan weer ook niet in het voordeel van Bottas was.

“In bochten 8 en 9 ondervond ik heel het weekend problemen. Op een bepaald moment vond ik goede rijlijnen maar vervolgens werkten ze niet meer goed wanneer de windrichting veranderde.”

“Het zijn gewoonweg kleine details hier en daar, geen grootse dingen. Tijdens mijn tweede run kende ik wat pech dat er geen wagens voor mij reden waardoor ik geen ‘tow’ kreeg. Ik verloor dan ook tijd op de rechte stukken. Ik moest alles uit de laatste bochten zien te halen om tijd goed te maken en daar verloor ik het vervolgens.”

Bottas wil morgen van op de tweede plaats op de grid een goede start te maken en hoopt zo Hamilton de leiding in de race af te snoepen.

“Het is jammer want ik hoopte echt op de pole. De tweede plaats is echter een goede plaats aangezien de run naar de eerste bocht lang is,” aldus Bottas, die meent dat de start zijn belangrijkste kans op de overwinning zal zijn.

“Ik denk dat de racestart één van de sleutelmomenten zal zijn, ik ga me komende nacht dan ook daarop op focussen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België