logo
 

Bottas erg blij met vierde plaats

09 mei 2015 — Valtteri Bottas reed vandaag naar de vierde plaats. Hij behaalde zijn beste startpositie van het seizoen en is dan ook erg blij. Felipe Massa werd negende en is teleurgesteld.

image
Valtteri Bottas heeft vandaag alles uit zijn WiIlliams weten te halen. Hij kon het tempo van beide Ferrari rijders volgen. Bottas hoopt met een sterke strategie de goede lijn door te trekken, nadat hij in Bahrein een goed resultaat neerzette. Hij wist toen Sebastian Vettel achter zich te houden.

“Het doet me goed dat we tussen beide Ferrari’s staan,” zo begint Bottas. “We wisten dat we iets dichter bij konden kruipen, als we alles goed deden. En we deden vandaag alles goed. Een beter resultaat zat er vandaag niet in. Met een goede start en strategie, kunnen we één van de Ferrari’s achter ons houden. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan onze ‘race pace’, maar we zijn er ons van bewust dat Ferrari sterk is op de lange runs. We moeten er voor zorgen dat we blijven gas geven.”

Aan de andere kant van de pitbox bij Williams verliep het minder goed. Felipe Massa stapte erg teleurgesteld uit zijn wagen, nadat hij tijdens de kwalificatie de negende tijd op de klok zette. “Ik maakte een fout tijdens mijn snelle ronde,” zo verklaart Massa. “Ik ging van de baan, waardoor ik veel tijd verloor. In Q2 moest ik twee setjes banden gebruiken, zodat ik veilig door kon stromen naar Q3. Ik kon dus maar één snelle ronde rijden tijdens het laatste gedeelte van de kwalificatie. Zonder die fout stond ik in de top vijf. De langere runs zien er goed uit, dus hopelijk kennen we een goede start en kunnen we opschuiven. We kunnen veel punten halen morgen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België