Bottas: “Geen schrik om de nummer twee te worden”

23 maart 2017 — Valtteri Bottas heeft geen schrik om binnen het Mercedes F1 team de nummer twee te worden.


Bottas maakte een veelbesproken overstap van Williams naar Mercedes, waar hij de vertrekkende wereldkampioen Nico Rosberg moet zien te vervangen. Ondanks zijn jarenlange ervaring in de sport wordt Bottas door velen meteen in de rol van nummer twee gezien binnen Mercedes.

De Fin zelf heeft daar naar verluidt geen schrik voor. Bottas is er van overtuigd dat hij door Mercedes op dezelfde manier als Hamilton zal behandeld worden.

“Daar heb ik geen schrik voor. Ik denk niet dat Mercedes binnen het team een nummer één of nummer twee heeft. Ik moet zelf zien te presteren,” aldus Bottas. “Zo lang ik mijn job goed doe en er voor zorg dat de wagen op de baan voldoende goed weet te presteren is er niets aan de hand.”

Bottas is ook tevreden over zijn samenwerking met Hamilton.

“Tot dusver verloopt alles goed. Tijdens het testen hebben we goed als een team samengewerkt en er heerste ook een goede teamsfeer. Ik zie geen enkele reden waarom dat plots niet meer het geval zou zijn.”

De Fin is er ook van overtuigd dat hij de handschoen kan opnemen tegenover Hamilton, een rijder die momenteel beschouwd wordt als één van de beste op de startgrid.

“Het is volgens mij een mooie kans die ik krijg. Uiteraard is het een grote uitdaging, er bestaat geen twijfel over dat ik me tegenover heel veel mensen zal moeten zien te bewijzen. Ik moet het team ook bewijzen dat ik deze plaats verdien. Alles voelt echter zeer positief aan.”

“Ik beschouw het als een mooie kans in mijn carrière om voor overwinningen te strijden en hopelijk ook voor de titel,” besluit Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België