Bottas: “Gele vlag heeft me de polepositie gekost”

12 september 2020 — Valtteri Bottas moest tijdens de kwalificatie met een handvol duizendsten teamgenoot Lewis Hamilton voor zich dulden en daar zat de gele vlag door een gespinde Esteban Ocon voor iets tussen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

“Zeker en vast,” antwoordde Bottas na afloop op de vraag of de gele vlag hem de polepositie had gekost. “Ik kon nog sneller en probeerde alles goed te krijgen in één rondje.”

“Mijn eerste snelle rondje was oké maar niet perfect, ik keek er dan ook naar uit om in mijn tweede run sneller te gaan. Ik kreeg die kans echter niet en dat is zeker en vast teleurstellend. De snelheid zat heel het weekend immers goed.”

aanvankelijk werden er weinig inhaalmanoeuvres verwacht maar Bottas denk echter wel dat hij tijdens de race kans maakt om Hamilton te verslaan.

“We kwamen naar hier met de verwachting dat het bijna onmogelijk zou zijn om in te halen,” aldus Bottas. “We hebben tijdens de oefensessies echter gemerkt dat het circuit redelijk breed is en dat je in de bochten verschillende rijlijnen kan nemen zodat je de dirty air kan proberen ontwijken.”

“Ik hoop dat ik een kans krijg in de eerste bocht en ik hoop vooral dat de kopwind ook morgen blijft aanhouden. Dat zou mooi zijn en me een tow bezorgen.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België