Bottas: “GP van Abu Dhabi is mooie samenvatting van mijn seizoen”

26 november 2018 — Valtteri Bottas denkt dat de laatste race van het seizoen, de GP van Abu Dhabi, de perfecte metafoor is voor zijn volledige seizoen.


Hoewel Valtteri Bottas als tweede aan de GP van Abu Dhabi begon, eindigde hij de race als vijfde op verre afstand van zijn teamgenoot en winnaar Lewis Hamilton. De Fin had het moeilijk na zijn pitstop. Nadat hij werd ingehaald door Sebastian Vettel, werd hij ook snel te grazen genomen door beide Red Bulls. Nadat Mercedes een probleem opmerkte met zijn wagen na contact met Verstappen, ging Bottas voor een tweede keer de pits binnen.

“Ik denk dat deze race een mooie samenvatting is van mijn seizoen”, zei Bottas. “Het begon goed, maar liep dan verkeerd.”

“Deze race was niet ideaal. Het begon inderdaad goed en mijn snelheid was goed. Maar na een tijd blokkeerde ik vaker mijn wielen en verloor ik dan ook meer terrein. Ik raakte ook nog Max en had daardoor een trage leegloper.”

Terwijl Bottas er dit seizoen niet in slaagde om te winnen voor Mercedes, lukte Hamilton dat elf keer uit 21 races. Bottas geeft toe dat hij uitkijkt naar de winter om zich volledig op 2019 te focussen.

“Natuurlijk was ik al bezig met volgend seizoen, maar na zo’n seizoen heb je niet veel energie om ver vooruit te kijken. Ik ga het een tijdje rustig aan doen en dan zal ik me voorbereiden op volgend seizoen. Voorlopig is het moeilijk om positieve punten aan mijn seizoen te binden, maar dat komt nog wel.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België