Bottas: “Hamilton verslaan en wereldkampioen worden is het doel”

18 februari 2018 — Valtteri Bottas wil alles in het werk stellen om Lewis Hamilton te verslaan en wereldkampioen te worden.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens een sterk eerste seizoen bij Mercedes slaagde de Fin Valtteri Bottas erin om drie overwinningen te behalen en vierde te eindigen in het kampioenschap. Echt Hamilton bedreigen voor de titel kon hij niet maar het was wel ruim voldoende om zijn contract bij Mercedes verlengd te zien.

Komend seizoen wil Bottas echter meer. Bottas wil Hamilton effectief uitdagen en met hem strijden voor de titel.

“Hij is zeker en vast één van de beste rijders in de Formule 1,” vertelt Bottas tegenover ‘ESPN’. “Hij is een viervoudig wereldkampioen die er altijd staat. Ik heb vorig jaar echter een paar keer bewezen dat ik het kan, dat ik hem kan verslaan.”

“Het is aan mij om op een constante wijze te presteren en dat gedurende het ganse jaar. Ik mag geen raceweekends hebben waarbij ik enkele tienden trager ben ofzo.”

“Ik moet onder alle omstandigheden weten te presteren: het maakt niet uit welk circuit, welke temperatuur of welke asfaltlaag, ik moet er staan.”

Bottas droomt ervan om wereldkampioen te worden en hij wil dan ook alles in het werk stellen om teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan en wereldkampioen te worden.

“Ik denk dat iedereen het weet. Iedere rijder wil wereldkampioen worden en ik ben erg hongerig op dat vlak. Ik ben klaar om alles te doen wat noodzakelijk is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België