“Bottas heeft F1-fabriek Mercedes bezocht”

02 januari 2017 — Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Valtteri Bottas de opvolger van Nico Rosberg zal worden. De Fin zou in de aanloop naar Kerstmis de F1-fabriek van Mercedes bezocht hebben.


Wie wordt de vervanger van Nico Rosberg? Die vraag komt na de kerstmaaltijd en de nieuwjaarsdrink opnieuw nadrukkelijk op tafel te liggen. Mercedes liet immers verstaan dat het normaal begin januari de vervanger van Rosberg zou bekendmaken.

En de naam die steeds nadrukkelijker weerklinkt als favoriet voor het tweede racezitje bij Mercedes is die van Valtteri Bottas. Er waren al geruchten dat Williams aan Felipe Massa zou gevraagd hebben om in 2017 opnieuw voor de renstal te racen en nu zou Bottas ook al daadwerkelijk de F1-fabriek van Mercedes bezocht hebben.

Bottas zou de fabriek bezocht hebben en zijn racezitje in de nieuwe bolide van Mercedes gepast hebben. Dat zou dan weer slecht nieuws zijn voor Mercedes-protegé Pascal Wehrlein. Wehrlein zou met Sauber in gesprek geweest zijn maar de Zwitserse renstal zou de gesprekken met Wehrlein stopgezet hebben toen Rosberg zijn afscheid van de Formule 1 aankondigde.

Uiteraard hoopte ook Wehrlein om Rosberg op te volgen maar gezien zijn beperkte ervaring van 21 races in de F1 zou Mercedes al snel ervoor geopteerd hebben om eerder een rijder met meer ervaring te kiezen. En die keuze zou dus definitief op Valtteri Bottas gevallen zijn.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasWilliams

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië