“Bottas heeft geen excuses meer, hij moet goed presteren”

03 maart 2018 — Volgens Lewis Hamilton heeft teamgenoot Valtteri Bottas geen excuses meer indien hij dit seizoen minder goed zou presteren.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na het verrassende afscheid van Nico Rosberg maakte Valtteri Bottas begin vorig jaar de overstap van Williams naar Mercedes. Daar wachtte Bottas de moeilijke taak om zijn mannetje te staan naast Lewis Hamilton.

De Fin was op sommige momenten de evenknie van Hamilton en slaagde er zelfs in om de eerste overwinningen uit zijn F1-carrière te behalen. Wat de titelstrijd betrof kon Bottas Hamilton nooit echt uitdagen. Volgens diezelfde Hamilton heeft Bottas nu, met een jaar ervaring bij Mercedes, geen excuses meer voor eventueel minder goede prestaties dit seizoen.

“Nee,” antwoordde Hamilton op de vraag of hij verwacht dat het dit jaar moeilijker zal zijn om Bottas te verslaan. “Dat zou ik echter over eender wie zeggen, niet alleen wat Valtteri betreft.”

“Het is moeilijk om naar een nieuw team te komen en je aan te passen. Nu heeft hij dat leerproces doorlopen en gaat hij moeten presteren. Er zijn geen excuses meer.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België