Bottas heeft spijt: “Ik had ook twee snelle rondjes na elkaar moeten doen”

24 oktober 2020 — Valtteri Bottas leek op weg naar de polepositie maar uiteindelijk was het toch Lewis Hamilton die met twee snelle rondje na elkaar de polepositie veroverde.

Na afloop van de kwalificatie liet Bottas verstaan het jammer te vinden dat hij er ook niet voor had geopteerd om twee snelle rondjes na elkaar te rijden.

“Het is vervelend, echt vervelend,” zei Bottas over het missen van de pole en opnieuw Hamilton de snelste tijd te zien rijden.

“Het was mijn beslissing om voor één snelle ronde te gaan omdat het ook in Q2 goed werkte. Blijkbaar was het beter voor Lewis om twee snelle rondjes na elkaar te rijden.”

Bottas opteerde echter voor slechts één snelle ronde in plaats van twee snelle rondje na elkaar, dat heeft voordelen maar ook nadelen.

“Met één snelle ronde kan je minder brandstof in de wagen doen maar kan je problemen ondervinden met het op temperatuur brengen van de banden. Ik ging daarvoor. Het was een goed rondje maar niet perfect,” aldus de Fin.

“Het is erg tricky om hier een mooi rondje zonder fouten te rijden, gewoonweg door de karakteristieken van het circuit. Uiteindelijk denk ik dat ik voor twee getimede rondjes na elkaar had moeten gaan.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België