Bottas heeft veel lof voor zijn team

13 juni 2016 — Valtteri Bottas finishte voor het eerst dit seizoen op het podium. De Fin werd derde tijdens de GP van Canada, na een "erg goede strategie en pitstop".


Valtteri Bottas, die als zevende aan de race begon, bleef op zijn één-stop strategie, terwijl de Red Bull rijders en Nico Rosberg overstapten naar een twee-stops. Zijn derde plaats is de tweede op rij voor Bottas in Canada en de eerste van zijn team dit seizoen. De vreugde was dan ook groot.

“Ik ben heel tevreden”, zegt Bottas op het podium. “Als team was het een erg sterke race van ons. We hadden een erg goede strategie en een goede pitstop. De timing en alles was perfect. De wagen voelde erg goed aan.”

“Ik had een goede dag, dus ik ben blij hier op het podium te staan”, gaat Bottas verder. “Ik wil graag Williams bedanken. Iedereen heeft erg goed werk geleverd.”

Bottas hoopt dan ook om in het vervolg vaker op het podium te staan. “Het is moeilijk te zeggen. Veel zal afhangen van het circuit waar we op racen. Voor de komende races heeft dat ons veel vertrouwen. We zijn een goed team en we kunnen goede resultaten neerzetten. Er is dan ook geen reden waarom we niet nog eens op het podium zullen eindigen dit jaar.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België