Bottas herstelt van rugblessure in Indonesië

19 maart 2015 — Valtteri Bottas herstelt momenteel van zijn rugblessure in Indonesië, zo bevestigde het Williams F1 team.


Bottas liep tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië een rugblessure op. Na afloop van de kwalificatie werd Bottas naar het Albert Hospital gebracht voor een controle. Daar stelde men een scheurtje in een wervel van zijn onderrug vast.

De Fin vond zichzelf voldoende fit om deel te nemen aan de GP van Australië, maar hij geraakte echter niet door een aantal door de FIA opgelegde veiligheidstests. Geen race in Melbourne dus voor Bottas, die momenteel aan het herstellen is in Indonesië.

De Fin reisde vervolgens naar Indonesië af om zich zo reeds te kunnen aanpassen aan de tijdzone en de weersomstandigheden die gelijkaardig zijn als die van Maleisië. Het is echter nog niet zeker dat Bottas zal kunnen deelnemen aan de tweede race van het seizoen.

“We doen er alles aan om hem terug opnieuw volledig fit te krijgen,” zei een woordvoerder van het team tegenover de Daily Mail.

Volgens het Finse Turun Sanomat moet Bottas in de toekomst zelfs een operatie ondergaan om volledig te kunnen herstellen. Landgenoot Kimi Raikkonen onderging eind 2013 eveneens een rugoperatie om van zijn rugproblemen te geraken.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België