Bottas: “Het belangrijkste is dat we Ferrari verslaan”

19 september 2014 — Williams is er in Italië in geslaagd om Ferrari voorbij te steken in het constructeurs kampioenschap. Williams staat momenteel derde en volgens Bottas is het prioritair om deze derde plaats te verdedigen tegen Ferrari.

image
Valtteri Bottas vindt het realistischer om de derde plaats in het constructeurs kampioenschap te verdedigen dan te vechten voor de tweede plaats. Deze tweede plaats is in handen van Red Bull Racing. En Williams heeft een achterstand van 95 punten ten opzichte van Red Bull. Dus Red Bull inhalen wordt moeilijk. Dat vindt de Fin ook: “Er komen maar nog enkele circuits aan. En op vele van deze circuits zal Red Bull sterk zijn. We proberen zoveel mogelijk punten te scoren, en dan zien we wel hoe het afloopt. Maar het wordt moeilijk om genoeg punten te sprokkelen om Red Bull bij te halen”.

Bottas legt dus de focus bij Ferrari. Williams staat momenteel 15 punten voor ten opzichte van de Scuderia. Maar in Singapore zal, volgens Bottas, Williams het moeilijker hebben dan afgelopen race op het circuit van Monza. Williams behaalde een derde en vierde plaats in Monza. “Het volgende circuit zal ons minder goed liggen. We brengen wel een aantal updates mee, vooral op vlak van aerodynamica, en die moeten ons meer downforce geven. Het wordt een erg zware race, zeker door de lange afstand en de hitte in Singapore”, aldus de Fin.

Bottas denkt verder dat Williams er opnieuw kan in slagen om voor het podium te strijden in Suzuka, Austin en Abu Dhabi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België