logo
 

Bottas: “Het was een moeilijke dag”

30 september 2018 — Valtteri Bottas was duidelijk teleurgesteld na de GP van Rusland. De Fin moest zijn eerste plaats in de race afstaan aan Lewis Hamilton, na teamorders bij Mercedes.


Nog voor het einde van de race liet Valtteri Bottas al blijken niet tevreden te zijn met de beslissing van Mercedes om teamorders in te voeren. Bottas moest zijn leidersplaats in de race afstaan aan Hamilton, nadat de Brit onder druk kwam te staan van Vettel, waardoor het kampioenschap in gevaar zou kunnen komen.

Bij het vallen van de vlag sprak Toto Wolff meteen met Bottas over de boordradio, waarbij de teambaas zei dat de situatie na de race besproken zou worden.

Bottas was duidelijk teleurgesteld op het podium en sprak over een moeilijke dag.

“Het was een moeilijke dag voor mij. Het is natuurlijk een goed resultaat voor het team, we haalden het maximum aantal punten. Maar voor mij persoonlijk was het geen makkelijke race.”

“Voor aanvang van de race gaan we altijd over alle scenario’s en feiten. Lewis vecht om het kampioenschap en het team vecht om de titel bij de constructeurs.”

“We hebben het plan altijd klaar, maar vandaag was het gewoon moeilijk om te voorspellen wat er ging gebeuren tijdens de race”, besluit Bottas.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België