logo
 

Bottas: “Ik begrijp de teamorders van Mercedes”

22 juli 2018 — Door teamorders van Mercedes werd ons een mooi gevecht tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ontnomen. De Fin begrijpt echter dat Mercedes teamorders gaf, er stond immers te veel op het spel.


Even leek het alsof Bottas daadwerkelijk de aanval op Hamilton inzette en hem zou inhalen. Enkele honderden meters verder zat de strijd er echter al op en gaf Mercedes aan Bottas de opdracht om achter Hamilton te blijven, een volgens Bottas begrijpelijke beslissing.

“Na de safety car waren we vrij om te racen en ik denk dat ik een mooi gevecht had met Lewis,” zei Bottas na afloop van de race. “Je moet hier al een groot snelheidsverschil hebben om de andere wagen te kunnen inhalen. Wetende dat we min of meer op dezelfde banden stonden was het redelijk tricky om te pushen en misschien een domme fout te maken. We wilden immers zoveel mogelijk punten behalen.”

“Ik begrijp de beslissing dan ook, het was logisch om zo’n beslissing te nemen. We kenden een gevecht tijdens de eerste ronde na de safety car en dat was het. Ik had de race daarvoor al verloren, aangezien de safety car voor mij op een zeer slecht moment op de baan kwam. Het ging voor mij niet echt de goede richting uit ...”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië