Bottas: “Ik ben een teamspeler en zal Hamilton eventueel helpen”

09 september 2017 — Valtteri Bottas heeft te kennen gegeven dat hij Lewis Hamilton zal helpen in de titelstrijd indien dat vereist wordt door het team. Tegelijkertijd laat Bottas echter ook weten dat veel van zijn eigen prestaties zal afhangen.


Tijdens de GP van Hongarije liet Bottas reeds zien dat hij een teamspeler is door Hamilton op vraag van het team te laten passeren. Hamilton kon zo proberen om de aanval in te zetten op beide Ferrari’s. Toen Hamilton uiteindelijk daarin niet slaagde liet de Brit Bottas opnieuw voorbij.

Met nog zeven races te gaan staat Bottas op 41 punten van teamgenoot en wk-leider Lewis Hamilton. Bottas gaat voorlopig nog zijn eigen kans in de strijd om de titel maar de Fin zal naar eigen zeggen niet aarzelen om Hamilton te helpen indien het team hem dat vraagt.

“Het is aan mij om goed te presteren. Wanneer ik goed presteer, wanneer ik erin slaag om me goed te kwalificeren, om een sterke snelheid te hebben, dan kan ik zeker en vast nog voor overwinningen strijden,” aldus Bottas. “Indien ik om één of andere reden snelheid mis, indien Lewis het beter doet en ik in tweede positie rij op serieuze afstand, dan is het overduidelijk dat ik beter help in plaats van iets stom te doen.”

Voor Bottas zijn eigen kansen op de titel zal veel afhangen van de komende races.

“Ik zal altijd een teamspeler zijn en het is aan het team om zo’n dingen te beslissen. We zullen zien. We bekijken het race per race en afhankelijk van de situatie. Zoals ik echter reeds zei, veel hangt ook van mezelf af. Ik moet presteren indien ik nog steeds voor de titel wil strijden,” besluit Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië