Bottas: “Ik had Vettel kunnen verslaan”

14 april 2017 — Valtteri Bottas vindt het nog veel te vroeg om nu al te zeggen dat het kampioenschap in 2017 enkel en alleen zal betwist worden tussen zijn teamgenoot Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.


De Fin kwam deze winter over van Williams naar Mercedes en daar wachtte hem de zware taak om wereldkampioen Nico Rosberg te vervangen. In de eerste race van het seizoen maakte hij een degelijke indruk en stuurde hij zijn Mercedes naar een derde plaats. Het voorbije weekend in China ging het wat moeizamer met een zesde plaats na een spin achter de safety car terwijl hij zijn banden een beetje te fanatiek op temperatuur probeerde te brengen.

“Een domme fout,” aldus de Fin. “Ik denk dat ik Vettel had kunnen verslaan in de strijd voor de tweede plaats, de auto was goed zondag. Ik denk dat Lewis een sterke race reed en dat er geen felle strijd voor de overwinning geweest is, dus als team moest een een-twee zeker mogelijk geweest zijn.”

“Maar het incident gebeurde helemaal in het begin en daarna was het een heel andere race,” gaat de Mercedes-rijder verder. “Ik probeerde zoveel mogelijk de schade te beperken. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal, het is normaal dat sportmensen fouten maken. Soms gebeuren ze op momenten dat je ermee weg komt maar soms gebeuren ze ook op kritische momenten, maar dat is het leven.”

Bottas denkt, ondanks dat hij al tegen een achterstand van twintig punten aankijkt, dat hij nog niet moet afgeschreven worden in de strijd om de wereldtitel.

“Het is nog veel te vroeg om nu al te zeggen dat er maar twee kandidaten zijn voor de wereldtitel,” zegt Bottas. “Er zijn nog maar twee races gereden in een seizoen dat nog lang duurt, dus ik zou niet zeggen dat het alleen maar om Lewis en Sebastian zal gaan. In het team kunnen ze zeker zien hoe mijn prestaties evolueren maar op het einde zijn het natuurlijk de resultaten die tellen. Ik ben erop gebrand om zo snel mogelijk de beste resultaten te behalen want elk punt dat ik nu verlies heeft een invloed op de uitslag aan het eind van het seizoen.”

“Ik voel dat als ik blijf doen wat ik nu doe, namelijk hard blijven werken met het team, we snel op een heel goed niveau zullen zitten,” voegt hij er nog aan toe. “Ik voel geen paniek of heb geen drang om mezelf te bewijzen, het team weet perfect waar ik sta en dat is wat telt.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België