logo
 

Bottas: “Ik heb opnieuw meer vertrouwen nu”

15 oktober 2017 — Er valt moeilijk naast te kijken dat Valtteri Bottas sinds de zomerstop in een vormcrisis verkeert. De Fin laat weten dat hij door zijn goede prestaties in Japan weer wat vertrouwen heeft getankt.


Na de GP van Maleisië liet de Fin al optekenen dat hij zich in de moeilijkste periode van zijn F1-carrière bevond. In Suzuka zagen we dat hij in de kwalificaties alweer beter bij de les was en dat hij weer wat dichter aanleunde bij het tempo van Lewis Hamilton.

Het was al van augustus geleden dat Bottas zich nog eens binnen de halve seconde van Hamilton kon kwalificeren. In Japan slaagde hij daar in maar door een gridstraf moest hij in plaats van de tweede plaats genoegen nemen met de zesde.

De Fin legde zondag in Japan beslag op de vierde plaats, op minder dan een seconde van een podiumplaats. We mogen ook niet vergeten dat zijn race een beetje naar de haaien ging toen hij in het gevecht tussen Hamilton en Verstappen terecht kwam net na de eerste pitstops.

“Ik heb veel geleerd van de laatste races en ik denk dat ik er in geslaagd ben om beter te presteren in het voorbije weekend. De problemen die ik in de voorbije races gehad heb had ik nu ook beter onder controle,” aldus Bottas.

“Zonder die gridpenalty was er meer mogelijk geweest want ik kon het tempo goed volgen, het was dus een goede race voor mij. Ik voel me veel beter na deze race en ik kijk er ook naar uit om naar Austin af te zakken.”

“Het was niet gemakkelijk om dit weekend op een normale manier aan te vatten na alle moeilijkheden die ik heb gehad, maar ik heb mijn best gedaan,” gaat Bottas verder. “Dat ik nu zo’n goed tempo had tijdens de race heb ik te danken aan het team en daarom heb ik nu meer zelfvertrouwen dan na de race in Maleisië.”

Ondanks zijn slechtere periode sluipt Bottas race na race korter bij Sebastian Vettel in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap.

“In de eerste plaats ben ik beschaamd dat de kloof tussen Lewis en mezelf zo groot is,” aldus de Fin. “Voor hem was het goed wat er allemaal gebeurd is in de strijd om de titel maar voor mij is het niet ideaal.”

“Het enige positieve voor mij is dat ik korter gekomen ben op de tweede plaats in het kampioenschap want tweede worden is nog altijd beter dan derde,” besluit Bottas.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België