Bottas: “Ik kan winnen in een topwagen”

23 december 2016 — Valtteri Bottas gelooft dat hij kan winnen in een wagen die bij de drie beste wagens behoort.


Valtteri Bottas maakte zijn debuut in de Formule 1 voor Williams in 2013. Hij scoorde reeds negen podiums, maar wist nog nooit te winnen in 77 races.

Williams overweegt om de Fin te laten vertrekken naar Mercedes voor 2017. Het team weerlegde reeds een aanbieding van Mercedes. Die aanbieding bestond onder meer uit een verlaging van de prijs voor een Mercedes-krachtbron en de mogelijkheid om Pascal Wehrlein in de Williams te krijgen in ruil voor Bottas.

Er wordt verwacht dat Mercedes een tweede aanbieding voorbereidt. Verder blijkt Felipe Massa bereid om zijn pensioen met een jaar uit te stellen, mocht Bottas vertrekken bij Williams.

Voor het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes vertelde Bottas het volgende tegenover Autosport: “Ik twijfel er niet aan dat ik races kan winnen.”

De Fin weet alvast wat hij nodig heeft om races te winnen. “Ik heb de juiste wagen nodig om te winnen. Die correcte wagen komt eraan in de toekomst, hopelijk vroeger dan later. Als ik in een wagen rijd die dichtbij de beste wagen is of bij de drie beste wagens, dan kan ik races winnen.”

Daarbij vertelde Bottas dat hij graag zijn eerste overwinning behaalde met Williams, maar dat hij open staat voor veranderingen.

“Je moet altijd een soort van plan klaar hebben, maar in de Formule 1 is het erg moeilijk om elk jaar een plan te hebben. Dingen veranderen, je weet niet hoe de rijdersmarkt eruit zal zien en hoeveel vrije zitjes er zullen zijn.”

“Het beste plan is om steeds alles uit de wagen te halen tijdens elke race. Mijn eerste doel is om een race te winnen. Daarna wil ik natuurlijk wereldkampioen worden. Hopelijk kan dat met Williams. Maar ik ga het altijd proberen om mijn doel te bereiken, met welk team dan ook. Als het niet mogelijk lijkt, dan moet je natuurlijk van plan veranderen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België