logo
 

Bottas: “Ik moet iedere kans in mijn strijd met Lewis benutten”

17 mei 2019 — Momenteel ziet het er naar uit dat de titelstrijd tussen beide Mercedes-rijders zal gevoerd worden. Valtteri Bottas is daar momenteel echter nog niet helemaal van overtuigd, al beseft hij wel dat hij in de onderlinge strijd met Lewis Hamilton alle kansen moet proberen benutten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Momenteel is het een strijd tussen Lewis en mezelf, maar het seizoen is nog enorm lang,” aldus Bottas tegenover de officiële F1-website.

“Er zijn veel teams die zich, zeker op sommige circuits, zeer dicht bij ons bevinden en er zal doorheen het seizoen een serieuze ontwikkeling van de wagens plaatsvinden.”

Volgens Bottas is er één sleutel tot succes in zijn strijd met teamgenoot Lewis Hamilton.

“Indien het tussen mij en Lewis gaat dan zal ik echter iedere kans moeten benutten,” besluit de Fin.

“Dat is waarom de race in Spanje zo frustrerend was. Ik werkte erg hard voor het raceweekend en de kwalificatie. Het betekent dan ook veel om op de pole te staan op een circuit waar het zo moeilijk inhalen is. Vervolgens verloor ik het bij de start.”

“Dat is het leven echter en er zijn nog zestien opportuniteiten. Dat is enorm veel. Ik kijk er naar uit, Monaco is de volgende race en we zullen zien wat dat geeft.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België