Bottas: “Ik was aan het trillen na het veroveren van de pole”

31 oktober 2020 — Valtteri Bottas veroverde op het circuit van Imola de polepositie maar de Fin is op zijn hoede voor de start van de race. Bottas verwacht immers een intense strijd met Hamilton en Verstappen.

“Het is nooit eenvoudig om de polepositie te veroveren,” vertelde Bottas na afloop. “Ik heb genoten van dit circuit. Het is geweldig wanner je voluit gaat en pusht en ik wist dat ik tijdens mijn laatste ronde moest verbeteren.”

“Ik vond die kleine verbeteringen die noodzakelijk waren en het is een geweldig gevoel wanneer je daarin slaagt. Ik trilde nadien echt, het was zo leuk!”

Bottas vertelde vervolgens dat hij vooral in de tweede en derde bocht moest zien te verbeteren, net als de laatste bochten van het circuit.

“Ik ondervond problemen wanneer ik risico’s nam en er voor ging. De wagen was wat instabiel achteraan maar ik wist dat ik tijdens mijn laatste ronde het moest proberen,” aldus Bottas.

“Ik riskeerde het en de wagen slaagde erin om goed in te sturen, wat goed is.”

Bottas blijft na het veroveren van de polepositie echter met beide voeten op de grond en is op zijn hoede. Hij verwacht bij de start immers een serieuze strijd met Hamilton en Verstappen omdat er tijdens de lange run richting de eerste bocht een serieuze ‘tow’ ontstaat.

‘Het gaat een goed gevecht worden,” blikte Bottas vooruit naar de race. “Het is één van de langste runs op de kalender naar de eerste bocht.”

“Geen twijfel dat Lewis en Max me zullen aanvallen. De pole is echter een goede plaats om van te vertrekken en hopelijk is de racesnelheid goed. Game on!”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België