logo
 

Bottas: “Ik zou geen andere teamgenoot dan Hamilton willen”

08 mei 2019 — Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas is erg tevreden dat hij Lewis Hamilton als teamgenoot heeft. Hamilton is volgens Bottas een erg sterke teamgenoot met veel ervaring, maar Bottas zou nooit een andere teamgenoot dan Hamilton willen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton behaalden voor Mercedes dit F1-seizoen al vier dubbeloverwinningen op rij. Allebei wonnen ze twee races en Bottas telt in de wk-tussenstand slechts één punt voorsprong op Hamilton. Het mag duidelijk zijn, Bottas en Hamilton zijn meer dan ooit titelrivalen voor elkaar.

“Lewis is al erg vaak wereldkampioen geweest, hem als teamgenoot hebben is dan ook geweldig, hij is een goede referentie en benchmark,” aldus Bottas. “Het is ook een mooie opportuniteit om een zeer sterk team te hebben.”

Bottas meent dat de strijd met Hamilton intens is, maar zelf zou hij nooit een andere teamgenoot dan Hamilton willen hebben.

“Aan de andere kant ben je natuurlijk steeds aan het strijden met je teamgenoot, je wordt immers constant vergeleken met je eigen teamgenoot. Het is dan ook zeker en vast niet makkelijk om hem als teamgenoot te hebben.”

“Het is altijd moeilijk om je voor hem te bevinden, maar ik weet dat het mogelijk is. We bevinden ons steeds dichter bij elkaar en we werken ook nauw als een team samen.”

“Het is een geweldige opportuniteit en ik zou geen andere teamgenoot willen kiezen, zelfs al zou dat eenvoudiger voor mij zijn,” besloot Bottas.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië