Bottas: “In 2018 wil ik de strijd met Lewis aangaan”

23 november 2017 — Valtteri Bottas kende een goed eerste seizoen bij Mercedes. De Fin kon zich echter nooit mengen in de titelstrijd. Bottas wil dan ook werken aan zijn zwakke punten zodat hij in 2018 de strijd met teamgenoot en kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton kan aangaan.


“Jammer genoeg heb ik slechts twee overwinningen behaald,” vertelde Bottas tegenover ‘The National’. “Ik had overduidelijk op meer gehoopt maar ik ben blij dat ik me tegenover het team bewezen heb en dat ze mij een nieuw contract voor volgend jaar gegeven hebben. Ik zal me echter opnieuw moeten bewijzen indien ik voor een langere periode bij het team wil blijven.”

Met Hamilton had hij natuurlijk niet de eerste de beste teamgenoot naast zich.

“Ik wist op voorhand dat het een uitdaging ging worden. Lewis is immers een erg goede rijder. Hij is één van de beste in de F1 en het is dan ook altijd een uitdaging om voor hem te eindigen. Ik kon hem dit jaar niet verslaan maar ik werk aan mijn zwakker punten.”

Met nog één race te gaan in het huidige seizoen wordt er al volop gekeken naar het seizoen 2018. De voorbije races kwamen Ferrari en vooral Red Bull een heel stuk sterker voor de dag. Uiteraard zal dat eveneens een uitdaging worden voor Bottas en Mercedes.

“Het is een zwaar seizoen geweest. Er zijn veel races geweest waarbij Ferrari de bovenhand had. De voorbije races was Red Bull ook erg sterk, het was dan ook zeker niet zoals de voorbije drie seizoenen voor Mercedes. Het was een moeilijk seizoen en volgend jaar zal het alleen maar uitdagender worden,” besluit Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België