logo
 

Bottas in de wolken na beste kwalificatieresultaat

08 juni 2013 — Valtteri Bottas zorgde voor de grootste verrassing door zijn Williams op de derde plaats te zetten op de grid voor de race van morgen. image

Dat Williams een slechte seizoensstart kent, is het minste wat kan gezegd worden. Zowel Bottas als Maldonado slaagden er nog niet in om zich dit seizoen bij de eerste tien te kwalificeren. Daar kwam vandaag echter verandering in. Valtteri Bottas zorgde naar eigen zeggen voor een enorme boost voor het team, door zich als derde te kwalificeren.

“Dit betekent enorm veel voor ons. We staan een heel stuk verder vooraan dan we hadden kunnen denken. Onze seizoensstart is allesbehalve goed, dus dit is een enorme opsteker voor het team. Alles liep vandaag gesmeerd.” glunderde Bottas na afloop van de kwalificatie.

Nul punten in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap is niet wat Williams voor de start van het seizoen had verwacht, na enkele mooie resultaten en zelfs de overwinning in Barcelona van vorig seizoen. Hoewel iedereen bij het team overtuigd is van de vooruitgang die ze al hebben geboekt gedurende de laatste paar races, blijft Bottas voorzichtig met zijn uitspraken.

“In droge omstandigheden komen we op dit moment nooit zo ver tijdens de kwalificaties. Daarom hopen we altijd wel op regen, omdat je dan net iets kan proberen te forceren, en als je het dan goed voor elkaar hebt, dan kan je een stuk hoger eindigen dan waar de wagen toe in staat is.”

De Fin denkt echter dat het morgen heel moeilijk wordt om die derde plaats te behouden, aangezien de satellieten een droge race voorspellen. Bottas’ teamgenoot Pastor Maldonado eindigde op de dertiende plaats.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België