Bottas: “Indien ik tweede rijder ben, dan blijf ik thuis”

09 november 2017 — Valtteri Bottas mag tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes dan wel zijn meerdere erkend hebben in Lewis Hamilton, de Fin zal zich nooit neerleggen bij een rol als 'tweede' rijder.


Met twee overwinningen en een derde plaats in de wk-tussenstand kent Valtteri Bottas een sterk eerste seizoen bij Mercedes. De Fin kreeg bij Mercedes slechts een contract voor één seizoen maar zag dat contract door zijn sterke prestaties verlengd.

Tegen het midden van het seizoen leek Bottas zich opnieuw in de titelstrijd te mengen maar na de zomerpauze was het Lewis Hamilton die op de titel afstormde. Bottas zelf is alvast tevreden over zijn eerste seizoen bij Mercedes, al is hij tegelijkertijd ook vastberaden om in 2018 opnieuw de handschoen op te nemen en de strijd met Hamilton aan te gaan.

“Op enkele momenten, niet zoveel als ik wenste, bevond ik me voor Lewis,” blikte Bottas tegenover ‘Sky Sports’ terug op zijn eerste seizoen bij Mercedes. “Ook al is hij een zeer, zeer goed rijder en erg consistent, ik moet in mezelf geloven.”

“Ik kan mezelf niet vereenzelvigen met de rol van tweede rijder, ik zou nog liever thuis blijven,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België